Mnoge domaćice izbegavaju da mese testo, jer smatraju da im neće uspeti. Ako imate dobar recept, sve što treba da uradite jeste da isparitite količinu sastojaka. Morata da ih dodajete tačno kako je navedeno u receptu, ali takođe moraju da budu sobne temperature, sem onih koji trebaju da budu vrući. 

Postoje 2 sastojka koji će svakako pomoći da vaše testo uvek ispadne savršeno, a to su jogurt i sirće. Jogurt će pomoći da proizvodi od testa budu mekani, a sirće će pomoći da testo brže nadođe. 

Ali, da li ste znali koliko kvasca treba da dodate u testo? Količina kvasca zavisi od toga da li koristite suvi ili svež, ali i količine brašna koju ćete upotrebiti, a mnoge domaćice koje su početnice to nisu znale. Na 1 kg brašna se dodaje cela kocka kvasca (tj. 42 g), koji je neophodno da razmutite u toploj vodi ili mleku. Dodaje se i šećer, pa ga ostavite da se aktivira nekih 10 minuta. U slučaju da nemate svež kvasac, možete koristiti i suvi, a u tom slučaju na 1 kg brašna se stavlja oko 20 g suvog kvasca ili 2 kesice.

Pročitajte i ovo: Trikovi pekara i poslastičara za najbolje krofne

BONUS VIDEO: 

Kako se pravilno dodaje kvasac u testo TikTok/ its.chloeh

(StvarUkusa/S.B.)