Umesto što ćete sebi uskratiti omiljene specijalitete, pročitajte pet načina kako da ih pripremite uz minimalno kalorija i masti...
Zamenite puter uljima
Ulja repe, suncokreta i kokosa sadrže manje zasićenih masti nego puter. U nekim slučajevima kada su u pitanju kolači nećete moći skroz da zamenite puter uljem, ali ćete donekle uspeti. Najbolja zamena za puter jesu ulja avokada ili kokosovo...
Zamenite belo brašno onim od celog zrna
Brašno od celog zrna, osim što je zdravije, preporučuje se u raznim dijetama. Tako da možete uživati u pripremljenom slatkišu, a da ne razmišlajte koliko ste se kilograma ugojiili...Naravno ne treba preterivati.
Prirodni zaslađivači umesto belog šećera
Med i prirodni zaslađivači mogu poslužiti kao dobra i zdravija zamena umesto šećera. U nekim receptima mogu predstavljati problem, jer neki slatkiši ne mogu uspeti sa tečnim zaslađivačem. Umesto šećera dodajte voće
Voće sadrži svoj prirodni šećer
Tako da dodavanje voća poput borovnica, malina ili koštunjičavog voća u vašu poslasticu, možete izbeći upotrebu belog šećera ili ga stavite u manjoj količini.
Koristite nemasne mlečne proizvode
Mleko i punomasne sireve zamenite nemasnim proizvodim. Beli švapski sir kao i nemasni jogurt su zdraviji i sadrže manje masnoće nego tradionalni, a sličnog su ukusa.
Zapečeni pire krompir sa šampinjonima
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom