Sastojci:

  • 200 g putera, omekšanog
  • 150 g šećera
  • 4 jajeta
  • 250 g glatkog brašna bez glutena
  • 2 kašičice praška za pecivo bez glutena
  • rendana korica 1 limuna
  • ceđeni sok od 1 limuna

Za glazuru:

  • 250 g šećera u prahu
  • sok od 1 limuna

Recept za bezglutenski kolač sa aromom limuna:

Kako biste napravili ovaj kolač, zagrejte rernu na 180 C. Kalup za kolače premažite maslacem i obložite papirom za pečenje. Mutite puter i šećer mikserom 3-4 minuta, dok ne postanu kremasti. Postepeno razbijajte jaja, jedno po jedno, i dobro ih umutite nakon svakog dodavanja.

Pomešajte brašno i prašak za pecivo u posudi. Umutite limunovu koricu i sok u vlažne sastojke dok se ne sjedine, a zatim lagano umešajte mešavinu brašna. Rasporedite testo u pripremljen pleh i izravnajte površinu. Pecite 40-45 minuta dok ne porumeni. Izvadite iz rerne i ostavite da se hladi u plehu 10 minuta, a zatim izvadite iz pleha i ostavite da se potpuno ohladi na rešetki.

Za glazuru prosejte šećer u prahu u činiju i dodajte 3 kašike limunovog soka. Mešajte, dodajući još soka od limuna, kašičicu po kašičicu, dok glazura ne postane gusta. Prelijte glazuru na ohlađeni kolač i ostavite da odstoji 15-20 minuta pre serviranja. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i čuvene žerbo kocke bez glutena.

Pročitajte i kako se pravi čokoladna torta bez glutena

BONUS VIDEO

instagram/thedailysaby Recept za najjednostavniji kolač sa kajsijama

StvarUkusa