Sastojci:
- 200 g putera, omekšanog
- 150 g šećera
- 4 jajeta
- 250 g glatkog brašna bez glutena
- 2 kašičice praška za pecivo bez glutena
- rendana korica 1 limuna
- ceđeni sok od 1 limuna
Za glazuru:
- 250 g šećera u prahu
- sok od 1 limuna
Recept za bezglutenski kolač sa aromom limuna:
Kako biste napravili ovaj kolač, zagrejte rernu na 180 C. Kalup za kolače premažite maslacem i obložite papirom za pečenje. Mutite puter i šećer mikserom 3-4 minuta, dok ne postanu kremasti. Postepeno razbijajte jaja, jedno po jedno, i dobro ih umutite nakon svakog dodavanja.
Pomešajte brašno i prašak za pecivo u posudi. Umutite limunovu koricu i sok u vlažne sastojke dok se ne sjedine, a zatim lagano umešajte mešavinu brašna. Rasporedite testo u pripremljen pleh i izravnajte površinu. Pecite 40-45 minuta dok ne porumeni. Izvadite iz rerne i ostavite da se hladi u plehu 10 minuta, a zatim izvadite iz pleha i ostavite da se potpuno ohladi na rešetki.
Za glazuru prosejte šećer u prahu u činiju i dodajte 3 kašike limunovog soka. Mešajte, dodajući još soka od limuna, kašičicu po kašičicu, dok glazura ne postane gusta. Prelijte glazuru na ohlađeni kolač i ostavite da odstoji 15-20 minuta pre serviranja. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i čuvene žerbo kocke bez glutena.
Pročitajte i kako se pravi čokoladna torta bez glutena
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese