Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Food Blogeri

OVAKO TO RADE NAJBOLJE DOMAĆICE - KAKO DA PRAVILNO ZAMRZNETE TIKVICE: Cele godine ih možete pohovati, puniti i pržiti

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Uživajte u ovom povrću tokom cele godine uz pravilno čuvanje.

Izvor: Serpica.net

Tikvice se koriste zamrznute, nikako ih ne odmrzavati kada pripremate neko jelo. Odmah se ubacuju u čorbu, varivo. Takođe i za punjenje se ne odmrzavaju. Napune se filom i odmah u rernu da se peku ili na ringlu da se kuvaju. Pohuju se tako što zaleđene kolutiće odmah stavljamo u brašno, jaja, prezle. Mogu se peći u rerni ili tiganju.

Možda će vas zanimati

 Tikvice operite, ne gulite ali ako su starije ogulite ih jer je kora tvrda.

Isecite na željene oblike, kockice, rendano, šnite ili kolutove, izdubite ako volite punjene tikvice. Najpraktičnije je složiti iseckane tikvice na tacnu i tako zamrznuti pa zamrznute čuvati u jednoj kesi ili kutiji.
Tikvice za pohovanje se jedino drugačije zamrzavaju, kratkim pečenjem u rerni, samo da se korica uhvati. Na 200 stepeni oko 10 -15 minuta, predhodno posoliti. Ostavite da se hladi i zamrznite.

Izvor: Šerpica.net

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti