Sastojci:

  • 160 g višenamenskog brašna
  • 100 g ovsa
  • 10 g praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 70 g putera, isečenog na kockice
  • 100 g kačkavalja, narendanog
  • 100 g šunke, isečene na kockice
  • 1 mladi luk, iseckan
  • 120 g mlaćenice
  • 1 jaje
  • maslinovo ulje

Pogledajte video:

Recept za domaće pogačice sa kačkavaljem i šunkom:

Za domaće pogačice prvo zagrejte rernu na 200 C. Obložite pleh papirom za pečenje. U činiji pomešajte brašno, ovas, so, prašak za pecivo i beli luk u prahu. Dodajte kockice putera i viljuškom dodatno usitnite puter da komadi ne budu veći od graška. Dodajte rendani sir, šunku i zeleni luk i samo brzo promešajte da se sjedine sa mešavinom brašna. Dodajte umućeno jaje i mlaćenicu u mešavinu brašna i mešajte dok se ne sjedine. Nemojte preterano mešati.

Prebacite testo na pobrašnjenu površinu. Oblikujte krug od 20 cm u prečniku, a zatim isecite na 8 trouglova. Prebacite pogačice u pleh. Premažite vrh maslinovim uljem. Pospite odozgo ovas i posolite ih. Pecite oko 18-20 minuta dok ne porumene. Prebacite na rešetku za hlađenje. Kada se prohlade, servirajte ih tople i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i domaće pogačice od 4 sastojka.

Pročitajte kako se prave pogačice sa ovsom

BONUS VIDEO

Recept za pogačice kraljice Elizabete Instagram/theroyalfamily

 StvarUkusa