Sastojci:
- 160 g višenamenskog brašna
- 100 g ovsa
- 10 g praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 70 g putera, isečenog na kockice
- 100 g kačkavalja, narendanog
- 100 g šunke, isečene na kockice
- 1 mladi luk, iseckan
- 120 g mlaćenice
- 1 jaje
- maslinovo ulje
Pogledajte video:
Recept za domaće pogačice sa kačkavaljem i šunkom:
Za domaće pogačice prvo zagrejte rernu na 200 C. Obložite pleh papirom za pečenje. U činiji pomešajte brašno, ovas, so, prašak za pecivo i beli luk u prahu. Dodajte kockice putera i viljuškom dodatno usitnite puter da komadi ne budu veći od graška. Dodajte rendani sir, šunku i zeleni luk i samo brzo promešajte da se sjedine sa mešavinom brašna. Dodajte umućeno jaje i mlaćenicu u mešavinu brašna i mešajte dok se ne sjedine. Nemojte preterano mešati.
Prebacite testo na pobrašnjenu površinu. Oblikujte krug od 20 cm u prečniku, a zatim isecite na 8 trouglova. Prebacite pogačice u pleh. Premažite vrh maslinovim uljem. Pospite odozgo ovas i posolite ih. Pecite oko 18-20 minuta dok ne porumene. Prebacite na rešetku za hlađenje. Kada se prohlade, servirajte ih tople i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i domaće pogačice od 4 sastojka.
Pročitajte kako se prave pogačice sa ovsom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem