Punjeno belo meso zapečneo sa kremastim sosom, pa još i posuto tvrdim sirom. Ne postoji bolji ručak. Savršeno pripremljeno i ukusno meso možete da služite sa pire krompirom i salatom po vašoj želji. Ako vam ne treba prilog poslužite sa parčetom hleba koji posle možete da umačete u sos koji vam ostane.
Sastojci:
- 400 g pilećeg filea
- 1 crni luk
- 500 g pečuraka
- 1 kašičica majčine dušice
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 150 g kravljeg sira
- sveža mirođija
- 100 g tvrdog sira
- 2 jajeta
Priprema:
Meso isecite na tanke šnicle, izlupajte, pa posolite i pobiberite. Sitno sečen crni luk propržite na malo maslinovog ulja. Dodajte iseckane pečurke, posolite, pobiberite i začinite majčinom dušicom. Nafilujte meso i urolajte. Poređajte u tepsiju. Pomešajte pavlaku za kuvanje, sir, secaknu mirođiju i jaja, pa sjedinite. Sipajte preko piletine i izrendajte preko sir. Pecite na 180°C oko 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Posni čokoladni kolač sa marmeladom
Kako da napravite potaž od bundeve
Zapečeni pire krompir sa šampinjonima
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem