Karamelizovana šargarepa je super prilog uz meso, npr. krmenadle. Pire krompir ili spanać svi vole, ali ako malo želite da promenite i iznenadite ukućane, napravite šargarepu na ovaj način. Deca će joj se posebno obradovati i ješće više povrća. Pomorandža i med joj daju slatkast ukus i ovaj prilog čine baš zanimljivim.
Sastojci:
- veći komad putera
- sok od 1 pomorandže
- pomorandžina kora
- 3-4 šargarepe
- 1 kašičica meda
Priprema:
Isecite šargarepu na kolutove, pa istopite puter u šerpi. Zatim dodajte šargarepu, a posle 2-3 minuta dodajte koru od pomorandže i sok. Dobro promešajte i kuvajte poklopljeno nekih 10-ak minuta. Zatim dodajte med i lepo promešajte da se sve sjedini.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem