Karamelizovana šargarepa je super prilog uz meso, npr. krmenadle. Pire krompir ili spanać svi vole, ali ako malo želite da promenite i iznenadite ukućane, napravite šargarepu na ovaj način. Deca će joj se posebno obradovati i ješće više povrća. Pomorandža i med joj daju slatkast ukus i ovaj prilog čine baš zanimljivim. 

Sastojci: 

  • veći komad putera 
  • sok od 1 pomorandže 
  • pomorandžina kora 
  • 3-4 šargarepe
  • 1 kašičica meda 

Priprema: 

Isecite šargarepu na kolutove, pa istopite puter u šerpi. Zatim dodajte šargarepu, a posle 2-3 minuta dodajte koru od pomorandže i sok. Dobro promešajte i kuvajte poklopljeno nekih 10-ak minuta. Zatim dodajte med i lepo promešajte da se sve sjedini. 

Izvor: Stvar ukusa