Domaćadimljena kobasicasa jajima je pravi klasičan obrok, koji možete da napravite bilo kada, jer ne sadrži ugljene hidrate. Ukus je neosporan, dimljena kobasica i jaja na oko (ili pripremljena po vašoj želji), učiniće da poželite opet da ih pravite. Možda će vas zanimati i španski recept za gulaš. Evo kako da napravite domaću dimljenu kobaiscu sa poširanim jajima!

Sastojci:

  • 500 g dimljene kobasice
  • 2 velika jajeta
  • 2 kašike vode
  • prstohvat soli
  • prstohvat bibera

Recept za domaću dimljenu kobasicu sa jajima

13:55
Korak 1

Pripremite sve sastojke

Za domaću dimljenu kobasicu sa jajima izvadite jaja iz firžidera, pripremite kobasicu, ako želite isecite.

14:00
Korak 2

Pecite kobasicu

U zagrejan tiganj bez ulja dodajte komade kobasice sa uklonjenim omotačem. Pecite pokriveno dok ne bude gotovo. Potom je izvadite na tanjir.

14:00
Korak 3

Prokuvajte razbijena jaja

Ubacite dva razbijena jajeta u tiganj. Dodajte so, biber i vodu i poklopite. Kuvajte dok belance ne bude gotovo, a potom stavite na tanjir. Serivirajte i uživajte u domaćoj dimljenoj kobasici sa jajima!

Pročitajte kako se pravi tradicionalno nemačko jelo: Karivurst

BONUS VIDEO

Teletina iz rerne Instagram/healthyfood.addiction

StvarUkusa/L.S.