Domaćadimljena kobasicasa jajima je pravi klasičan obrok, koji možete da napravite bilo kada, jer ne sadrži ugljene hidrate. Ukus je neosporan, dimljena kobasica i jaja na oko (ili pripremljena po vašoj želji), učiniće da poželite opet da ih pravite. Možda će vas zanimati i španski recept za gulaš. Evo kako da napravite domaću dimljenu kobaiscu sa poširanim jajima!
Sastojci:
- 500 g dimljene kobasice
- 2 velika jajeta
- 2 kašike vode
- prstohvat soli
- prstohvat bibera
Recept za domaću dimljenu kobasicu sa jajima
Pripremite sve sastojke
Za domaću dimljenu kobasicu sa jajima izvadite jaja iz firžidera, pripremite kobasicu, ako želite isecite.
Pecite kobasicu
U zagrejan tiganj bez ulja dodajte komade kobasice sa uklonjenim omotačem. Pecite pokriveno dok ne bude gotovo. Potom je izvadite na tanjir.
Prokuvajte razbijena jaja
Ubacite dva razbijena jajeta u tiganj. Dodajte so, biber i vodu i poklopite. Kuvajte dok belance ne bude gotovo, a potom stavite na tanjir. Serivirajte i uživajte u domaćoj dimljenoj kobasici sa jajima!
Pročitajte kako se pravi tradicionalno nemačko jelo: Karivurst
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno