Budući da se ova torta ne peče, gotova je za samo 45 minuta. Najviše vremena otići će na hlađenje ali nakon toga moći ćete da uživate u zanosnom ukusu.

Sastojci:

Podloga:

  • 200 g keksa s maslacem
  • 80 g maslaca

Fil:

  • 1 l mleka
  • 3 kesice praška za puding od vanile
  • 180 g šećera
  • 200 g mlečne Milka čokolade
  • 200 g bele Milka čokolade
  • 250 g maslaca
  • 400 ml slatke pavlake 

Za ukrašavanje:

  • 100 ml slatke pavlake
  • čokoladni prutići
  • kockice Milka čokolade

Priprema:

Prvo skuvajte puding. Pomešati prašak za puding sa šećerom, dodati 20 kašika mleka i sve izmešati da u smesi nema grudica.Ostatak mleka staviti da se kuva. Kad mleko zakipi skloniti sa strane. Sipati razmućenu smesu pudinga, vratiti na vatru pa uz mešanje kuvati da se smesa ne zgusne. Vruć puding podeliti na dva jednaka dela. Belu i mlečnu čokoladu iseći na kockice. U jedan deo pudinga ubaciti mlečnu čokoladu i pomešati da se čokolada otopi. U drugi deo ubaciti belu čokoladu i sve izmešati. Dobijene filove pokriti sa prozirnom folijom i pustiti da se ohlade.

Za to vreme napravite podlogu od keksa. Najpre otopite maslac. Dodati mleveni keks u njega pa sve izmešati. Pripremiti kalup za torte razmere 26 cm, na dno staviti papir za pečenje i odrezati višak, a ivice kalupa namazati uljem. Na dno kalupa sipati keks sa maslacem pa ih izravnati. Kalup staviti u frižider na hlađenje. Kad se filovi ohlade prvo ih treba malo umutiti.
U ohlađen fil od mlečne čokolade dodati jednu polovinu maslaca sobne temperature isečenog na komade. Sve dobro umutiti mikserom da se dobije glatka krema. Zatim u fil od bele čokolade ubaciti drugu polovinu maslaca sobne temperature takođe isečenog na manje komade. I njega dobro umutite.

Izvaditi kalup iz frižidera. Na sloj keksa prvo staviti fil od mlečne čokolade i dobro ga zagladiti. Preko staviti fil od bele čokolade te i njega zagladiti. Zatim umutiti slatku pavlaku pa je naneti preko belog fila. Staviti tortu da se hladi barem 4 sata, najbolje preko noći.

Za ukrašavanje umutiti ostatak pavlake, staviti ga poslastičarksi špric i napraviti 8 postolja. Na dno svakog postolja staviti kockicu Milka mlečne čokolade. U sredinu postolja zabosti čokoladni prutić.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: Recepttura.com