Sastojci:
- 150 ml svežeg ili flaširanog soka od lubenice
- 125 g šećera
- 3/4 kašičice soli
- 390 ml nezaslađenog kokosovog mleka
- 60 ml zaslađenog kondenzovanog mleka
- 60 ml slatke pavlake
- 1 1/2 kašičice korice limete plus 1 kašika svežeg soka od 1 limete
- seckana sveža lubenica i krupna morska so, za ukras
Recept za domaći sladoled od lubenice:
Da biste napravili sladoled, pomešajte sok od lubenice, šećer i so u malom loncu. Kuvajte na srednjoj vatri, često mešajući, dok se šećer potpuno ne rastvori, 3 do 4 minuta. Sklonite sa vatre i umešajte kokosovo mleko, zaslađeno kondenzovano mleko, slatku pavlaku i sok od limete dok se potpuno ne sjedini. Umešajte koricu limete. Dobro sve izmešajte.
Brzo prebacite sladoled u posudu za zamrzavanje, pritisnite papir za pečenje direktno na površinu. Pokrijte posudu i zamrznite dok se ne stegne, najmanje 6 sati. Sladoled se može čuvati u zamrzivaču do 3 meseca. Za serviranje, ukrasite svežom lubenicom, morskom solju i koricom limete. Možda ćete želeti da napravite i domaći sladoled od dinje.
Pročitajte kako se pravi domaći sladoled od malina
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem