Sastojci:
- 150 ml svežeg ili flaširanog soka od lubenice
- 125 g šećera
- 3/4 kašičice soli
- 390 ml nezaslađenog kokosovog mleka
- 60 ml zaslađenog kondenzovanog mleka
- 60 ml slatke pavlake
- 1 1/2 kašičice korice limete plus 1 kašika svežeg soka od 1 limete
- seckana sveža lubenica i krupna morska so, za ukras
Recept za domaći sladoled od lubenice:
Da biste napravili sladoled, pomešajte sok od lubenice, šećer i so u malom loncu. Kuvajte na srednjoj vatri, često mešajući, dok se šećer potpuno ne rastvori, 3 do 4 minuta. Sklonite sa vatre i umešajte kokosovo mleko, zaslađeno kondenzovano mleko, slatku pavlaku i sok od limete dok se potpuno ne sjedini. Umešajte koricu limete. Dobro sve izmešajte.
Brzo prebacite sladoled u posudu za zamrzavanje, pritisnite papir za pečenje direktno na površinu. Pokrijte posudu i zamrznite dok se ne stegne, najmanje 6 sati. Sladoled se može čuvati u zamrzivaču do 3 meseca. Za serviranje, ukrasite svežom lubenicom, morskom solju i koricom limete. Možda ćete želeti da napravite i domaći sladoled od dinje.
Pročitajte kako se pravi domaći sladoled od malina
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Svečana kokos torta za drugi dan Uskrsa
Pasta sa sočivom i pečurkama
Uskršnja oblanda sa čokoladom, keksom i orasima
Uskršnji kolač od šargarepe sa pistaćima