Sastojci:

  • 400 g pečenog slanog kikirikija
  • 100 g suvih kajsija
  • 160 g meda (oko 6 kašika)
  • 50 g suvog grožđa
  • 120 g mlečne čokolade
  • 200 g bele čokolade
  • 2 kašike biljnog ulja
  • 30 g mlečne čokolade (za dekoraciju)
  • kalup za pečenje 20x20 cm

Priprema:

Hrskave, slatko-slanaste i jednostavne za pripremu, ove kikiriki štangle biće omiljena užina u svakoj prilici. Savršeno se slažu uz kafu, a još bolje idu kao slatkiš "za poneti". Prave se bez pečenja i brzo nestaju sa tanjira.

Savet:

Za čistije ivice i ravne štangle, koristite oštar nož koji site prethodno malo zagrejali u toploj vodi.

Iseckajte suve kajsije na sitne komade. Pomešajte kikiriki, kajsije i suvo grožđe u velikoj posudi. Dodajte med i dobro izmešajte smesu. Otopite 120 g mlečne čokolade i sipajte u smesu. Izmešajte sve sastojke dok se potpuno ne sjedine. Obložite kalup papirom za pečenje i utisnite smesu ravnomerno.

Otopite belu čokoladu sa biljnim uljem i prelijte preko smese u kalupu. Otopite preostalih 30 g mlečne čokolade i napravite šare po beloj čokoladi. Stavite u frižider na najmanje 2 sata da se stegne. Izvadite iz kalupa i secite na štangle željene veličine.

Bonus video

Recept za domaći sladoled od banana i kikiriki putera Izvor: Recept za domaći sladoled od banana i kikiriki putera