Sastojci:
- 400 g pečenog slanog kikirikija
- 100 g suvih kajsija
- 160 g meda (oko 6 kašika)
- 50 g suvog grožđa
- 120 g mlečne čokolade
- 200 g bele čokolade
- 2 kašike biljnog ulja
- 30 g mlečne čokolade (za dekoraciju)
- kalup za pečenje 20x20 cm
Priprema:
Hrskave, slatko-slanaste i jednostavne za pripremu, ove kikiriki štangle biće omiljena užina u svakoj prilici. Savršeno se slažu uz kafu, a još bolje idu kao slatkiš "za poneti". Prave se bez pečenja i brzo nestaju sa tanjira.
Iseckajte suve kajsije na sitne komade. Pomešajte kikiriki, kajsije i suvo grožđe u velikoj posudi. Dodajte med i dobro izmešajte smesu. Otopite 120 g mlečne čokolade i sipajte u smesu. Izmešajte sve sastojke dok se potpuno ne sjedine. Obložite kalup papirom za pečenje i utisnite smesu ravnomerno.
Otopite belu čokoladu sa biljnim uljem i prelijte preko smese u kalupu. Otopite preostalih 30 g mlečne čokolade i napravite šare po beloj čokoladi. Stavite u frižider na najmanje 2 sata da se stegne. Izvadite iz kalupa i secite na štangle željene veličine.
Bonus video
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Domaći sladoled od nara je zvezda leta
Krompir zapečen sa sirom
Kako da napravite katalanski krem
Čokoladni kolač sa belim kremom u sredini