Sastojci:

  • 600 g mlevenog keksa
  • 120 g putera, otopljenog
  • 230 g krem sira, omekšanog na sobnoj temperaturi
  • 240 g šećera u prahu
  • 80 g instant pudinga od vanile
  • 240 ml punomasnog mleka
  • 3 banane, isečene na kriške
  • 690 g seckanog ananasa iz konzerve, dobro oceđenog
  • 470 ml slatke pavlake, mućene dok se ne formira čvrst šlag
Zašto je korisno da jedete banane?

Banane su prepune vitamina C, kalijuma, mangana, vitamina A i magnezijuma. Moćan su izvor vitamina B6 koji pomaže organizmu da proizvodi krvne ćelije, metaboliše ugljene hidrate, masnoće i aminokiseline. Takođe je odličan za nervni sistem. Bogate su šećerom i vlaknima i duže održavaju sitost.

Recept za banana split kolač sa keksom:

Kako biste napravili ovaj kolač, pomešajte mleveni keks i puter, dok ne dobijete konzistenciju vlažnog peska. Utapkajte smesu u podmazanu posudu za pečenje dimenzija 23x33 cm i stavite je u zamrzivač na 10 minuta.

U maloj činiji umutite puding i mleko i ostavite sa strane nekoliko minuta da se zgusne. U velikoj činiji umutite krem sir i šećer u prahu dok ne postane kremasto i dobro sjedineno, dodajte smesu za puding, pa prelijte ovaj krem preko kore i ostavite sa strane.

Preko krema stavite sloj isečenih banana, zatim zgnječeni ananas, a zatim šlag. Pokapajte čokoladnim topingom po vašem izboru, zatim ukrasite višnjama, lagano prekrijte plastičnom folijom i stavite u frižider na najmanje 6 sati ili preko noći. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i lagani kolač od limuna i maskarponea

Pročitajte kako se pravi bezglutenski čizkejk sa šumskim voćem

BONUS VIDEO

Recept za najjednostavniji kolač sa kajsijama Izvor: Recept za najjednostavniji kolač sa kajsijama

StvarUkusa