Sastojci:
- 600 g mlevenog keksa
- 120 g putera, otopljenog
- 230 g krem sira, omekšanog na sobnoj temperaturi
- 240 g šećera u prahu
- 80 g instant pudinga od vanile
- 240 ml punomasnog mleka
- 3 banane, isečene na kriške
- 690 g seckanog ananasa iz konzerve, dobro oceđenog
- 470 ml slatke pavlake, mućene dok se ne formira čvrst šlag
Recept za banana split kolač sa keksom:
Kako biste napravili ovaj kolač, pomešajte mleveni keks i puter, dok ne dobijete konzistenciju vlažnog peska. Utapkajte smesu u podmazanu posudu za pečenje dimenzija 23x33 cm i stavite je u zamrzivač na 10 minuta.
U maloj činiji umutite puding i mleko i ostavite sa strane nekoliko minuta da se zgusne. U velikoj činiji umutite krem sir i šećer u prahu dok ne postane kremasto i dobro sjedineno, dodajte smesu za puding, pa prelijte ovaj krem preko kore i ostavite sa strane.
Preko krema stavite sloj isečenih banana, zatim zgnječeni ananas, a zatim šlag. Pokapajte čokoladnim topingom po vašem izboru, zatim ukrasite višnjama, lagano prekrijte plastičnom folijom i stavite u frižider na najmanje 6 sati ili preko noći. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i lagani kolač od limuna i maskarponea.
Pročitajte kako se pravi bezglutenski čizkejk sa šumskim voćem
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Domaći sladoled od nara je zvezda leta
Krompir zapečen sa sirom
Kako da napravite katalanski krem
Čokoladni kolač sa belim kremom u sredini