Sastojci:

  • 250 g maskarponea
  • 4 jajeta
  • 150 g šećera
  • 100 g brašna
  • kora i sok od 2 limuna
  • 1 kesica instant kvasca
  • 50 g otopljenog putera
  • 1 prstohvat soli
Zašto je korisno da jedete limun?

Limun je bogat vitaminom C, koji pomaže podizanju imuniteta prirodnim putem, učestvuje u stvaranju kolagena, koji kožu održava zategnutom i daje joj mladalački izgled, ali i utiče na to da se gvožđe iz hrane uspešno apsorbuje u telu, što limun čini korisnim u borbi protiv anemije. Limun sadrži brojne fitohemikalije, uključujući polifenole, bogat je kalijumom, mineralom koji pomaže regulaciju krvnog pritiska i bolji rad srca.

Recept za lagani kolač od limuna i maskarponea:

Kako biste napravili ovaj kolač, prvo zagrejte rernu na 180°C. U činiji umutite maskarpone sa šećerom dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte jaja jedno po jedno, dobro mešajući između svakog dodavanja. Umešajte koru i sok od limuna.

U drugoj činiji pomešajte brašno, kvasac i so. Postepeno dodajte ovu smesu u prethodno pripremljenu smesu. Sipajte otopljeni puter i dobro mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Sipajte smesu u namazan i obložen kalup.

Pecite 35 do 40 minuta, dok kolač ne porumeni i ne otopi se u sredini. Ostavite da se ohladi pre nego što ga izvadite iz kalupa i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i osvežavajuće limun kocke.

Pročitajte kako se pravi sočni kolač sa aromom pomorandže

BONUS VIDEO

Recept za brzinski kolač od ovsa i zrelih banana Izvor: Recept za brzinski kolač od ovsa i zrelih banana

StvarUkusa