Sastojci:
- 50 g šećera
- 1 veliko jaje
- 1 veliko žumance
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 1/8 kašičice soli
- 113 g čokoladnih komadića
- 42 g putera
- 23 g heljdinog brašna
- 12-15 malina lagano izgnječenih
- 2 kašičice džema od maline
Recept za bezglutenski lava kolač:
Kako biste napravili ovaj kolač, prvo zagrejte rernu na 175 °C i dobro poprskajte dva kalupa za pečenje sprejom za pečenje. U srednjoj posudi pomešajte šećer, jaje, žumance, vanilu i so. Ostavite sa strane.
Otopite čokoladu i puter, pa dodajte smesu sa čokoladom u smesu sa šećerom i mešajte dok se ne sjedini. Pospite brašno preko testa i umešajte. Nemojte previše mešati.
Testo će biti prilično lepljivo i gusto kao testo za braunije. Kašikom sipajte malo više od 1/4 testa u svaki od pripremljenih kalupa.
Pomešajte pasirane maline i džem ili šećer dok se ne sjedine.
Stavite 1/2 smese sa malinama u sredinu svakog kolača, vodeći računa da ostane u sredini. Pecite 15 minuta. Površina ne sme biti vlažna. Ako jeste, držite kolače unutra još minut ili dva dok sredina više ne bude vlažna.
Izvadite kolače iz rerne i ohladite ih 15 minuta u posudicama. Prođite nožem po ivici kolača i okrenite ih na tanjire za serviranje. Servirajte odmah. Možda ćete želeti da napravite i domaće makarone sa pistaćima i malinama.
Pročitajte kako se pravi kolač sa šargarepom, bez brašna i šećera
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Jednostavna salata sa avokadom i povrćem - svi će tražiti recept
Recept za najbrže palačinke od griza
Letnja krem čorba sa tikvicama i crvenim sočivom
Mekani kolač sa šumskim voćem
Napoleon torta u čaši – zaboravite klasične kore, ovo je još lakše i ukusnije