Sastojci:

  • 50 g šećera
  • 1 veliko jaje
  • 1 veliko žumance
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 1/8 kašičice soli
  • 113 g čokoladnih komadića
  • 42 g putera
  • 23 g heljdinog brašna
  • 12-15 malina lagano izgnječenih
  • 2 kašičice džema od maline
Savet plus:

Ostaci se mogu pokriti i čuvati u frižideru do 2 dana. Zagrejte u mikrotalasnoj rerni na pola snage 10-15 sekundi ili dok se dovoljno ne zagreju po vašem ukusu.

Recept za bezglutenski lava kolač:

Kako biste napravili ovaj kolač, prvo zagrejte rernu na 175 °C i dobro poprskajte dva kalupa za pečenje sprejom za pečenje. U srednjoj posudi pomešajte šećer, jaje, žumance, vanilu i so. Ostavite sa strane.

Otopite čokoladu i puter, pa dodajte smesu sa čokoladom u smesu sa šećerom i mešajte dok se ne sjedini. Pospite brašno preko testa i umešajte. Nemojte previše mešati.

Testo će biti prilično lepljivo i gusto kao testo za braunije. Kašikom sipajte malo više od 1/4 testa u svaki od pripremljenih kalupa.
Pomešajte pasirane maline i džem ili šećer dok se ne sjedine.

Stavite 1/2 smese sa malinama u sredinu svakog kolača, vodeći računa da ostane u sredini. Pecite 15 minuta. Površina ne sme biti vlažna. Ako jeste, držite kolače unutra još minut ili dva dok sredina više ne bude vlažna.

Izvadite kolače iz rerne i ohladite ih 15 minuta u posudicama. Prođite nožem po ivici kolača i okrenite ih na tanjire za serviranje. Servirajte odmah. Možda ćete želeti da napravite i domaće makarone sa pistaćima i malinama.

Pročitajte kako se pravi kolač sa šargarepom, bez brašna i šećera

BONUS VIDEO

Recept za kolač sa čokoladom koji se topi u ustima Izvor: Recept za kolač sa čokoladom koji se topi u ustima

StvarUkusa