Do sada sigurno niste pravili ovakve krofne, ovo je njihova zdrava verzija. Uvek ste koristili i brašno i kvasac, a sada možete da napravite testo za omiljenu slatku poslasticu sa bananom i kefirom. Nikad brže i lakše, a kada ih ispečete umočite ih u istopljnu čokoladu. Savršen zalogaj za kišna popodneva, ali i kada je napolju sunce. Ne postoji osoba koja će odbiti krofne, a pripremljene na ovaj način će vam se zaista dopasti.
Sastojci:
- 1 banana
- 2 jajeta
- 3 kašike kefira
- 5 kašika kukuruznog brašna
- 5 g praška za pecivo
- 80 g čokolade
Priprema:
Izgnječite bananu da dobijete pire, a zatim odvojite belanca od žumanaca. U bananu dodajte žumanca, a zatim i kefir, kukuruzno brašno i prašak za pecivo. Posle svakog dodavanja umutite žicom. Umutite belanca u čvrst šne i dodajte u smesu sa bananama. Lagano promešajte i sipajte smesu u kalup za krofne. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih 12-15 minuta. Čokoladu istopite i umočite krofne.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem