Ako želite nešto potpuno drugačije onda obavezno isprobajte recept za krofne za koje vam nije potrebno belo brašno ni kvasac.

Do sada sigurno niste pravili ovakve krofne, ovo je njihova zdrava verzija. Uvek ste koristili i brašno i kvasac, a sada možete da napravite testo za omiljenu slatku poslasticu sa bananom i kefirom. Nikad brže i lakše, a kada ih ispečete umočite ih u istopljnu čokoladu. Savršen zalogaj za kišna popodneva, ali i kada je napolju sunce. Ne postoji osoba koja će odbiti krofne, a pripremljene na ovaj način će vam se zaista dopasti.
Sastojci:
- 1 banana
- 2 jajeta
- 3 kašike kefira
- 5 kašika kukuruznog brašna
- 5 g praška za pecivo
- 80 g čokolade
Priprema:
Izgnječite bananu da dobijete pire, a zatim odvojite belanca od žumanaca. U bananu dodajte žumanca, a zatim i kefir, kukuruzno brašno i prašak za pecivo. Posle svakog dodavanja umutite žicom. Umutite belanca u čvrst šne i dodajte u smesu sa bananama. Lagano promešajte i sipajte smesu u kalup za krofne. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih 12-15 minuta. Čokoladu istopite i umočite krofne.
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.