Čak i ako nikada niste pravili zimnicu, možete da postanete majstor za . Svi recepti su jednostavni, a šansa da vam zimnica ne uspe ne postoji. Krastavci sa belim lukom blago kiselkasti, spremljeni na ovaj način idu uz sva jela, pečenja, u sendviče..

Evo kako da ih pripremite.

Sastojci:

  • 3 kg krastavaca
  • 200 g belog luka
  • 1 veza peršunovog lišća
  • 1 veza mirođije
  • 1 kašika soli
  • 3 kašike šećera
  • malo zrna bibera
  • 150 ml sirćeta
  • 50 ml ulja (možete ali i ne morate, ja ga stavim kada salatu poslužim)
  • voda da se dopune tegle

Priprema:

Krastavce dobro operite i iseckajte na kolutove. Izmešajte sa iseckanim belim lukom, mirođijom i peršunom, dodajte so, šećer, sirće. Sipajte u čiste tegle, nalijte hladnom vodom i zatvorite odgovarajućim poklopcima. Pasterizujte u loncu sa vodom, deset minuta od tačke ključanja.

Izvor: Šerpica.net