Čak i ako nikada niste pravili zimnicu, možete da postanete majstor za . Svi recepti su jednostavni, a šansa da vam zimnica ne uspe ne postoji. Krastavci sa belim lukom blago kiselkasti, spremljeni na ovaj način idu uz sva jela, pečenja, u sendviče..
Evo kako da ih pripremite.
Sastojci:
- 3 kg krastavaca
- 200 g belog luka
- 1 veza peršunovog lišća
- 1 veza mirođije
- 1 kašika soli
- 3 kašike šećera
- malo zrna bibera
- 150 ml sirćeta
- 50 ml ulja (možete ali i ne morate, ja ga stavim kada salatu poslužim)
- voda da se dopune tegle
Priprema:
Krastavce dobro operite i iseckajte na kolutove. Izmešajte sa iseckanim belim lukom, mirođijom i peršunom, dodajte so, šećer, sirće. Sipajte u čiste tegle, nalijte hladnom vodom i zatvorite odgovarajućim poklopcima. Pasterizujte u loncu sa vodom, deset minuta od tačke ključanja.
Izvor: Šerpica.net
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus