Ovo salata/namaz je idealan za slave, jer možete da služite kao kremastu salatu, ali i kao predjelo ako napunite korpice ili premažete prepečeni hleb. Ali, takođe ne morate da služite samo na slavama, sa vrućim domaćim hlebom ili somunom se slaže fantastično. Još ako pored poslužite i ajvar ili pinđur, e to je onda pun pogodak.
Sastojci:
- 4 tikvice
- 4 čena belog luka
- 7-8 kašika jogurta
- 1 puna šaka oraha
- 5 kašika maslinovog ulja
- 1 prstohvat soli
Priprema:
Na maslinovom ulju propržite orahe, pa dodajte rendane tikvice. Posolite i kada se isprži sipajte u posudu i ohladite. Zatim u tu posudu dodajte rendan beli luk, kao i jogurt. Dobro promešajte, pa sipajte u ukrasnu posudu, prelijte sa malo maslinovog ulja, pospite tucanom paprikom i seckanim orasima.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus