Ideja za ručak nikad dosta, a zna se da Srbi ovaj obrok ne mogu da zamisle bez mesa. Ako želite da napravite ukusan ručak sa mesom, ali da ubacite i povrće, onda vam preporučujemo ovaj recept. Napravite belo meso zapečeno sa karfiolom koje će se dopasti celoj porodici. Možete da služite sa parčetom hleba ili sezonskom salatom. 

Sastojci:

  • 500 g pilećeg filea 
  • 1 karfiol 
  • 2 jajeta 
  • 1 veza mladog luka 
  • šaka bebi spanaća 
  • 2 paradajza 
  • 200 g tvrdog sira 
  • 1 kašika majoneza 

Recept za zapečeni karfiol sa piletinom:

12:26
Korak 1

Pripremite karfiol

Karfiol očistite i isecite na kriške, pa kratko blanširajte u ključaloj vodi. Dovoljno je da ostavite samo par minuta, oko 5-7. Procedite karfiol, pa nauljite i začine, a onda i poređajte u tepsiju koju ste obložili pek papirom. Prelijte umućenim jajima koja ste posolili i pobiberili. 

12:26
Korak 2

Pripremite meso 

Isecite meso na tanke kriške, pa posolite i pobiberite. Stavite belo meso u posudu, pa dodajte majonez i seckan spanać. Sve dobro sjedinite rukama, pa poređajte preko karfiola. 

12:26
Korak 3

Dodajte ostale sastojke 

Preko poređajte iseckani paradajz, kao i mladi luk, pa onda sve pospite rendanim tvrdim sirom. 

13:03
Korak 4

Pecite 

Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko pola sata. 

Pročitajte i ovo: Recept za zapečeni karfiol sa piletinom

BONUS VIDEO: 

Recept za pitu sa piletinom i svežim sirom, od cepkane tortilje TikTok/hungryhappens

StvarUkusa/S.B.