Sastojci:
- 2 kašičice maslinovog ulja
- 450 g iseckane kobasice po želji
- 120 g luka sitno isečenog na kockice
- 120 g zelene paprike isečene na kockice
- 240 g šampinjona isečenih na kriške
- 180 g feferona, podeljena upotreba
- 120 g crnih maslina isečenih
- 1 kašičica belog luka, vrlo sitno iseckanog
- 680 g paradajz sosa
- 760 ml vode
- so i biber po ukusu
- 340 g kratke testenine
- 360 g iseckanog mocarela sira
- 1 kašika seckanog peršuna
Recept za pica kaserolu:
Kako biste napravili kaserolu, prvo zagrejte maslinovo ulje u velikom, dubokom loncu na srednjoj vatri. Dodajte kobasicu i pržite 4-5 minuta, lomeći meso lopaticom, dok ne porumeni. Dodajte luk, zelenu papriku i pečurke u šerpu. Pržite 5-6 minuta ili dok povrće ne omekša.
Dodajte 120 g feferona, masline i beli luk i pržite 1 minut. Zatim ubacite paradajz sos, vodu, so, biber i testeninu u šerpu i pustite da provri. Poklopite šerpu i kuvajte na laganoj vatri 12-14 minuta ili dok testenina ne omekša. Dok se testenina kuva, zagrejte rernu na 200 stepeni C.
Premažite posudu za pečenje od 3 litre uljem. Nakon što je testenina gotova, sipajte smesu u posudu za pečenje. Po vrhu pospite sirom i rasporedite preostale feferona na sir. Pecite 10-15 minuta ili dok se sir ne otopi. Pospite peršunom i uživajte! Možda ćete želeti da naprvite i zapečene makarone sa sirom i slaninom.
Pročitajte kako se pravi zapečena pasta sa piletinom, raskošan ručak za štedljive domaćice
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.