Sastojci:

  • 2 kašičice maslinovog ulja
  • 450 g iseckane kobasice po želji
  • 120 g luka sitno isečenog na kockice
  • 120 g zelene paprike isečene na kockice
  • 240 g šampinjona isečenih na kriške
  • 180 g feferona, podeljena upotreba
  • 120 g crnih maslina isečenih
  • 1 kašičica belog luka, vrlo sitno iseckanog
  • 680 g paradajz sosa
  • 760 ml vode
  • so i biber po ukusu
  • 340 g kratke testenine
  • 360 g iseckanog mocarela sira
  • 1 kašika seckanog peršuna
Kako da vam testenina bude još ukusnija?

Voda u kojoj kuvate testeninu treba da bude dobro posoljena, jer će to dati pun ukus testenini. Pravilo je da 1 kašiku soli dodajete na 1 l vode. So obavezno dodajte tek kada voda provri.

Recept za pica kaserolu:

Kako biste napravili kaserolu, prvo zagrejte maslinovo ulje u velikom, dubokom loncu na srednjoj vatri. Dodajte kobasicu i pržite 4-5 minuta, lomeći meso lopaticom, dok ne porumeni. Dodajte luk, zelenu papriku i pečurke u šerpu. Pržite 5-6 minuta ili dok povrće ne omekša.

Dodajte 120 g feferona, masline i beli luk i pržite 1 minut. Zatim ubacite paradajz sos, vodu, so, biber i testeninu u šerpu i pustite da provri. Poklopite šerpu i kuvajte na laganoj vatri 12-14 minuta ili dok testenina ne omekša. Dok se testenina kuva, zagrejte rernu na 200 stepeni C.

Premažite posudu za pečenje od 3 litre uljem. Nakon što je testenina gotova, sipajte smesu u posudu za pečenje. Po vrhu pospite sirom i rasporedite preostale feferona na sir. Pecite 10-15 minuta ili dok se sir ne otopi. Pospite peršunom i uživajte! Možda ćete želeti da naprvite i zapečene makarone sa sirom i slaninom.

Pročitajte kako se pravi zapečena pasta sa piletinom, raskošan ručak za štedljive domaćice

BONUS VIDEO

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Recept za zapečenu pastu sa mlevenim mesom i sirom Izvor:  Recept za zapečenu pastu sa mlevenim mesom i sirom

StvarUkusa