Mlinci sa spanaćem donose harmoniju ukusa koja će vam ugrejati i dušu i stomak. Kremasti sos od pavlake i belog luka obavija svaki komadić testa i prikriva aromu spanaća koju mnogi ljudi ne vole.

Jednostavan i realativno brz za pripremu, ovo je recept koji ćete posle prvog isprobavanja stalno praviti, toliko je dobar. 

Osnovne informacije

Kuhinja: domaća

Tip jela: testenina

Porcije: 4

Vreme pripreme: 15 minuta

Vreme kuvanja/pečenja: 30 minuta

Ukupno vreme pripreme: oko 45 minuta

Težina: lako

Sastojci:

  • 200 g mlinaca
  • 300 g barenog spanaća
  • 200 g pavlake za kuvanje
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 2 kašike ulja
  • 2-3 čena belog luka
  • 1 kocka za supu
  • voda po potrebi
  • so, biber po ukusu

Priprema:

1. korak: Prženje luka i spanaća

U tiganju zagrejte ulje i propržite sitno iseckan beli luk. Dodajte spanać i mešajte dok se ne sjedini sa aromom luka.

2. korak: Dodavanje pavlaka i začina

U spanać dodajte kiselu i neutralnu pavlaku, začinite solju i biberom. Kratko prokuvajte kako bi se ukusi sjedinili.

Savet za bolji ukus:

Pre pečenja mlince pospite sa oko 70 g grama rendanog sira - to će jelu dati još bolji ukus i aromu.

3. korak: Kuvanje mlinaca

Mlince izlomite i ubacite u ključalu vodu u kojoj je rastvorena kocka za supu. Kuvajte dok ne omekšaju, a zatim dobro ocedite.

4. korak: Mešanje mlinaca i spanaća

Pomešajte mlince sa sosom od spanaća i prebacite smesu u pleh.

5. korak: Pečenje

Pecite 30 minuta na 220 stepeni dok površina ne dobije zlatnu boju.

Isprobajte i najlepšu posnu lazanju sa pečurkama, ručak u kojem će uživati i najveći ljubitelji mesa.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili fotografija/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.