Prošao je Uskrs, a vama je ostalo jagnjetine? Ništa ne brinite, od ostataka hrane možete da napravite ukusnu pitu po receptu Džejmija Olivera. Priprema je jednostavna, a sve što treba da dokupite su kore i nana, ako ih već nemate kod kuće. Pita sa ostacima jagnjetina je neverovatno ukusna, a pročitajte i šta još Džejmi Oliver predlaže da uradite sa ostacima namirnica.

Sastojci:

  • 500 g ostataka jagnjećeg pečenja
  • 500 ml ostataka sosa
  • 2 veze sveže nane
  • 270 g gotovih kora
  • 1 kašičica dižon senfa

Recept za pitu sa ostacima jagnjetine:

19:14
Korak 1

Pripremite nadev 

Iseckajte preostalu jagnjetinu, pa prelijte sosom koji ste prethodno zagrejali. Ako nemate sos možete da koristite i masnoću (isto je zagrejte) od jagnjetine, a možete i da napravite neki instat sos. Dodajte seckanu nanu, senf i sve lepo promešajte. Posolite i pobiberite, pa sve dobro promešajte. 

19:14
Korak 2

Napravite pitu 

Premažite koru uljem, pa isecite na 2 jednaka dela. Stavite fil na koru, pa dobro urolajte (kao sarmicu). Uljem premažite ivice kako se ne bi otvorile. Tako radite dok ne utrošite sve sastojke. 

19:14
Korak 3

Pecite 

Prebacite pite u pleh obložen pek papirom, pa opet premažite uljem. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. 

Pročitajte i ovo: Od ostataka pečenja napravite ukusna jela

BONUS VIDEO: 

Čiken nagetsi kao iz popularnih restorana brze hrane Instagram/ spunticulinari

StvarUkusa/S.B.