Za doručak ili večeru napravite fantastično pecivo punjeno rendanim sirom. Testo umesite lako, pa pecite nekih pola sata. Zaboravite na pekaru i kupovno pecivo jer je domaće uvek bolje i ukusnije. Svima će se dopasti, a možete da služite i kada vam prijatelji dođu u posetu.
Sastojci:
- 900 g brašna
- 25 g kvasca
- 2 jajeta
- 1 žumance
- 350 ml mleka
- 70 g maslaca
- 1 kašika šećera
- 1 kašika soli
- sir
- susam
Priprema:
U toplo mleko dodajte jaja, kvasac, šećer, so, otopljeni puter i 450 g brašna. Dobro sjedinite i poklopite. Ostavite tako oko pola sata, pa dodajte preostalo brašno. Umesite testo. Dobijeno testo razvucite i kalupom napravite krugove. Svaki krug premažite umćenim žumancetom u koje ste dodali malo mleka. Stavite u pleh obložen pek papirom. Pritisnite svako testo u sredini da napravite udubljenje, pa stavite rendani sir. Oko udubljena pospite susam. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus