Za doručak ili večeru napravite fantastično pecivo punjeno rendanim sirom. Testo umesite lako, pa pecite nekih pola sata. Zaboravite na pekaru i kupovno pecivo jer je domaće uvek bolje i ukusnije. Svima će se dopasti, a možete da služite i kada vam prijatelji dođu u posetu.
Sastojci:
- 900 g brašna
- 25 g kvasca
- 2 jajeta
- 1 žumance
- 350 ml mleka
- 70 g maslaca
- 1 kašika šećera
- 1 kašika soli
- sir
- susam
Priprema:
U toplo mleko dodajte jaja, kvasac, šećer, so, otopljeni puter i 450 g brašna. Dobro sjedinite i poklopite. Ostavite tako oko pola sata, pa dodajte preostalo brašno. Umesite testo. Dobijeno testo razvucite i kalupom napravite krugove. Svaki krug premažite umćenim žumancetom u koje ste dodali malo mleka. Stavite u pleh obložen pek papirom. Pritisnite svako testo u sredini da napravite udubljenje, pa stavite rendani sir. Oko udubljena pospite susam. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35 minuta.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno