Pohovanje je način obrade mesa ili povrća koji mnogi vole. Hrana je mnogo ukusnija kad je pržena, a poh daje istoveremno hrskavu spoljašnjost i mekanu unutrašnjost šta god spremali. Sve generacije, od 7 do 77 godina obožavaju da jedu pohovano meso. Za njegovu pripremu nije potrebno puno muke i vremena, a ukus je zaista fantastičan. Najbolje se slaže uz pomfrit i salatu, a ako pohovano meso napravite sa sirom, dobićete jedno od najukusnijih jela. 

Ipak, postoji još trikova koji mogu učiniti pohovano meso ukusnijim i sočnijom. Retko ko zna da kada meso uvaljate u brašno, jaja, prezle, pa pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru nekih pola sata, da će ono biti mnogo ukusnije. Smesa za poh će se za to vreme bolje zalepiti za meso, a samim tim i kada ga budete pržili neće se raspadati. 

Mnoge srpske domaćice odmah pohuju meso, ali najbolja je metoda da se ono prvo kratko ohladi, kako bi se sastojci dobro zalepili. Takođe, ovo pravilo važi i za mleveno meso, jer kada ga ostavite pola sata pokrivenog u frižideru, ono bude sočnije. 

Pročitajte i ovo: Jednostavan trik da vam pohovane šnicle budu sočne

BONUS VIDEO: 

Pohovana jaja na oko instagram/cookistwow

(StvarUkusa/S.B.)