Sastojci:
- 750 ml mleka
- 135 g šećera
- 9 žumanaca
- 2 kašičice vanilinog ekstrakta
- 2 kašike kukuruznog skroba i malo mleka
- cimet, po želji
Recept za karamel krem posut cimetom:
Kako biste napravili ovaj krem, prvo sipajte mleko u šerpu i stavite na ringlu da se zagreje i prokuva. Zatim u tiganj ubacite 135 g šećera i zagrevajte mešajući dok ne dobijete karamel. Zatim u tiganj u karamel sipajte ključalo mleko, malo po malo, mešajući. Zatim isključite ringlu i ostavite da se ohladi.
U činiju ubacite 9 žumanaca pa dodajte 2 kašičice vanilinog ekstrakta. Umutite žičanom mešalicom, pa u to sipajte smesu od mleka i karamela. U posebnoj činijici pomešajte 2 kašike kukuruznog skroba i malo mleka, pa umešajte u smesu od karamela. Dobro promešajte, prebacite u duboki tiganj pa kuvajte na laganoj vatri.
Kada se zgusne rasporedite u staklene čaše i pospite cimetom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i italijanski krem od pistaća savršen za filovanje peciva i torti.
Pročitajte kako se pravi najukusnija nutela od jagoda, savršena za leto
BONUS VIDEO
StvarUkusa