Sastojci:

  • 750 ml mleka
  • 135 g šećera
  • 9 žumanaca
  • 2 kašičice vanilinog ekstrakta
  • 2 kašike kukuruznog skroba i malo mleka
  • cimet, po želji
Zašto je korisno da konzumirate mleko?

Mleko je izuzetno hranljiva namirnica koja sadrži esencijalne nutrijente, uključujući proteine, kalcijum, vitamine i minerale. Bogato je belančevinama, sadrži vitamine rastvorljive u mastima kao što su A, D, E i K, kao i vitamine B kompleksa. Pored toga, mleko je dobar izvor kalcijuma, važnog za zdravlje kostiju i zuba.

Recept za karamel krem posut cimetom:

Kako biste napravili ovaj krem, prvo sipajte mleko u šerpu i stavite na ringlu da se zagreje i prokuva. Zatim u tiganj ubacite 135 g šećera i zagrevajte mešajući dok ne dobijete karamel. Zatim u tiganj u karamel sipajte ključalo mleko, malo po malo, mešajući. Zatim isključite ringlu i ostavite da se ohladi.

U činiju ubacite 9 žumanaca pa dodajte 2 kašičice vanilinog ekstrakta. Umutite žičanom mešalicom, pa u to sipajte smesu od mleka i karamela. U posebnoj činijici pomešajte 2 kašike kukuruznog skroba i malo mleka, pa umešajte u smesu od karamela. Dobro promešajte, prebacite u duboki tiganj pa kuvajte na laganoj vatri.

Kada se zgusne rasporedite u staklene čaše i pospite cimetom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i italijanski krem od pistaća savršen za filovanje peciva i torti.

Pročitajte kako se pravi najukusnija nutela od jagoda, savršena za leto

BONUS VIDEO

00:55
Kako se pravi krem od limuna Izvor: Instagram/Cookist wow

StvarUkusa