U nastavku vam donosimo recept star preko 70 godina koji potiče iz francuske kuhinje. Torta ima samo 4 sastojka, ne peče se, a jednostavna je za pripremu. Kada je budete probali biće to ljubav na prvi zalogaj.
Sastojci:
- 100 g putera
- 100 g vanilin šećera
- 100 g crne čokolade
- 500 g kesten pirea
Priprema:
U šerpicu stavite puter, šećer, lomljenu crnu čokoladu i kesten pire. Kuvajte 2-3 minuta na umerenoj temperaturi dok se sastojci ne povežu. Zatim smesu umutite u blenderu ili štapnim mikserom. Kalup za hleb (onaj duguljasti) obložite pek papirom i izručite smesu. Lepo poravnajte i stavite u frižider na 12 sati.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus