Do sada ste milion puta očistili krompir, a koru ste bacali. Nemojte je više bacati, jer može da se iskoristi za odličnu grickalicu. Treba vam malo začina i nešto po želji u šta ćete umakati. Bolja je zamena za čips jer je zdravija, a krcka u ustima. Mi smo predložili caciki za umakanje, a ovde pročitajte kako se pravi.
Sastojci:
- kore od 5-6 krompira
- prstohvat soli
- prstohvat bibera
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1/2 kašičice italijanskih začina ili suvog origana
- pavlaka ili caciki za umakanje
Priprema:
Krompir dobro operite pa oljuštite. Kore lepo osušite i isecite na trake ili oblik koji želite. U činiju sipajte ulje, začine i dodajte krompir, lepo promešajte. Ispržite u rerni ili tiganju.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus