Kuvana skuša je jednako ukusna kao i pečena ili pržena, a priprema je najlakša moguća.
Proveren recept za najbolju riblju čorbu od šarana. Idealna je za uskršnji post, pikantna tek toliko da zagolica nepca!
Sezona je mladog krompira, pa napravite odličan posni ručak tako što ćete ga pomešati sa povrćem i leblebijama.
Posni namaz od pasulja se jednostavno priprema, uspeva svima, a odličan je uz vruć domaći hleb.
Umesto od krompira napravite krokete od sezonskog povrća, kao što su tikvice.
Sladoled je idelano rešenje kada su napolju vrućine, a ovaj recept za posnu ledenu poslasticu sa makom će vas oduševiti.
Carksa pita je odlično rešenje kada želite da pripremite nešto na brzinu, a da je posno.
Ako se pridražvate posta, onda isprobajte ove paprike punjene sojinim ljuspicama i pirinčem.
Zaboravite na kupovni, jer kod kuće na brzinu možete da pripremite domaći posni majonez.
Restovan krompir je odličan prilog uz ribu, ali možete da ga jedete i kao glavni obrok.
Rashladite se kada su napolju vrućine domaćim posnim sladoledom od čokolade i višanja.
U kuskus možete da dodajete namirnice po želji, a naš predlog je da isprobate i ovaj recept sa pečurkama i tikvicom.
Pita sa raznovrsnim povrćem odličan je predlog za vreme posta.
Posna torta sa jagodama i keksom je odlična kada želite da se zasladite u toku posta, a super je i kada vam dođu gosti.
Kada vam treba nešto brziniski, a ukusno i da sadrži puno hranljivih materija, onda se odlučite za pirinač sa povrćem.
Pripremite varivo od spanaća i heljde za manje od pola sata.
Posne makarone sa tikvicama i leblebijama su odličan predlog za ručak.
Posne pljeskavice od spanaća, kinoe i krompira možete da servirate u zemički sa dodatnim sosevima po želji i obiljem svežeg povrća.
Posni pasulj se pravi sa zaprškom za koju nije potrebno brašno.
Napravite najbolji prebranac tako što ćete u njega dodati i ajvar.
Za posne cimet rolnice vam je potrebno svega nekoliko sastojaka, a ukus je odličan.
Lako i brzo napravite jednu od najukusnijih pita sa kiselim kupusom.
Napravite odlično testo i kiflice će vam biti mekane. A napunite ih povrćem za još bolji ukus.
Burgeri od karfiola i krompira su uz začine vrlo aromatični i mogu da se jedu i bez hleba.
Ako volite da jedete krompiruši ili postite, onda obavezno isprobajte ovaj recept.
Za posni ručak možete da poslužite razna jela, ali najbolji je pečeni šaran u crvenom sosu i posut sirom.
Povrće možete da pečete sa različitim prelivima, a ovo je ubedljivo najbolji recept. Uživaćete u svakom zalogaju!
Salate možete da pravite sa raznovrsnim sastojcima, ali ova kombinacija je prosto savršena.
Neodoljivi sitni kolači sa kokosom i čokoladom će vas oduševiti na prvi zalogaj.
Posni pohovani oslić se brzo i lako pravi, a marinada mu daje poseban ukus.
Ovo je najbolji i najlepši recept za ćufte od tikvica i sira, a uspevaju bukvalno svima.
Ako želite da napravite ukusan posni ručak, onda neke punjene suve paprike budu vaš izbor.
Ni u toku posta ne morate da se odričete omiljenih poslastica, a kapri torta je pun pogodak.
Fileti oslića sa mladim krompirom i listovima nane se prave uz dodatak mešavine graška i boranije, dok nana samo daje lepu aromu.
Posni tiramisu sa domaćim biljnim maskarpone sirom je poslastica koju ćete da pravite i kada nije post u toku. Sir se pravi sa indijskim orahom i kokosovim uljem.
Ratatuj je francusko jelo koje se pravi od različitog povrća, a suština je u ukusnom sosu.
Paprike punjene krompirom i graškom su savršene za ručak i prve prolećne dane.
Posni kafe kolač posut mrvicama od cimeta se priperma za manje od sat vremena, pa spada u deserte koje ćete često da pravite, naročito za vreme posta.
Posne lazanje sa spanaćem i šampinjonima su saftna, jer se prave sa posnim bešamel sosom uz dodatak paradajz sosa.
Posne ćufte od soje su idealne za glavno jelo na trpezi, a uz njih možete da servirate i obilje povrća.